punca jerawat

JANGAN BUAT 3 PERKARA INI, PUNCA JERAWAT PADA MUKA

HANYA BEBERAPA UNIT LAGI YANG TINGGAL! Dapatkan Bubble Mask + Vit C . Produk membantu menghilang dan memudarkan jerawat dan jeragat. Lawati www.Formulab.my. Unit TERHAD dan EKSLUSIF yang sedang hangat di pasaran. Klik disini sekarang! atau hubungi kami di 012-7505160. *Hubungi kami untuk dapatkan tawaran istimewa pada bulan ini*

semakin dewasa, ramai yang dah cuba berbagai cara untuk hilangkan punca jerawat. Ada yang ambil masa sekejap , ada yang ambil masa lama. Ada beberapa perkara yang mungkin kita terlepas pandang punca kepada jadinya jerawat.

awas, artikel ini khas untuk anda yang punyai jerawat yang kronik atau baru sahaja tumbuh di muka. Lakukan perkara ini untuk mudahkan anda hilangkan jerawat dengan segera.

3 PERKARA YANG DILAKUKAN KITA PUNCA JERAWAT PADA MUKA

punca jerawat

1. Berpeluh selalu dan biarkan peluh kering di wajah

cuaca panas yang tidak menentu menyebabkan punca jerawat mudah naik di muka. Peluh-peluh yang terhasil di wajah pula dibiarkan kering adalah punca jerawat mudah naik tanpa kita sedar.

Cuci wajah selepas melakukan aktiviti di luar. Jangan biar peluh yang kering dan kotoran menempel lama pada wajah. Pori-pori kulit yang tersumbat peluh dan kotoran punca jerawat naik dengan cepat.

2. Kerap sentuh wajah

bakteria itu sekecil zarah, memang kita kadangkala tak sedar dan tak perasan perkara ini. Jerawat naik cepat disebabkan perkara-perkara kecil seperti ini

Jangan kerap menyentuh wajah. Bila wajah berpeluh dan berminyak lap dengan tisu bukan dengan tangan anda terutama ketika ia kotor.

3. Jangan menyental atau menggosok jerawat ketika mandi

geram kan dengan jerawat ni, sampai nak ditonyoh-tonyoh di muka setiap kali bersihkan wajah. Saya pernah juga lakukan tapi itu adalah perkara yang sia-sia. 

Bila mencuci wajah, jangan menggosok atau menyental kerana ia boleh menyebabkan jerawat luka dan lambat pulih.

dah tahu kan punca jerawat sekarang, jadi next time , elakkan tau dari lakukan perkara-perkara ini.

HANYA BEBERAPA UNIT LAGI YANG TINGGAL! Dapatkan Bubble Mask + Vit C . Produk membantu menghilang dan memudarkan jerawat dan jeragat. Lawati www.Formulab.my. Unit TERHAD dan EKSLUSIF yang sedang hangat di pasaran. Klik disini sekarang! atau hubungi kami di 012-7505160. *Hubungi kami untuk dapatkan tawaran istimewa pada bulan ini*

3 Senaman Mudah Setiap Hari Dari Rumah

HANYA BEBERAPA UNIT LAGI YANG TINGGAL! Dapatkan Bubble Mask + Vit C . Produk membantu menghilang dan memudarkan jerawat dan jeragat. Lawati www.Formulab.my. Unit TERHAD dan EKSLUSIF yang sedang hangat di pasaran. Klik disini sekarang! atau hubungi kami di 012-7505160. *Hubungi kami untuk dapatkan tawaran istimewa pada bulan ini*

 

adakala rutin kita seharian  tanpa senaman yang mudah membuatkan badan kita mudah penat. Tapi cara mudah yang selalu kita ambil untuk pulihkan penat itu adalah tidur. Betul kan?

tapi itu adalah cara yang silap. Bila tidur, kita hanya recover stamina kita, akan tetapi stamina kita masih berada di tahap sama. Endurance atau ketahanan kita tidak meningkat. Jika tiada simple workout @ untuk kita praktiskan setiap hari, kita akan hadapi penat yang tiada kesudahan kerana STAMINA tidak bertambah

berikut adalah 3 SENAMAN MUDAH SETIAP HARI DARI RUMAH

1.PLANK ( planking )

senaman mudah

untuk senaman mudah seperti PLANK ini tidak ambil masa yang lama. Hanya 30 saat ke 60 saat sahaja per sesi. Jika anda kali pertama mencuba, cubalah untuk 10 saat dahulu

 

2. Push UP

senaman mudah

ini adalah senaman mudah kedua yang menguatkan lengan dan bahu anda. Digalakkan lakukan 10 kali setiap sesi. Senaman mudah ini tidak perlukan alatan khusus

 

3. Squats

senaman mudah

SQUATS adalah kegemaran ramai terutama golongan wanita untuk kuatkan kaki dan hilangkan lemak di betis dan paha. Lakukan 10 Squats per sesi untuk 4 sesi.

betul tak senaman mudah di atas senang dipraktiskan? tak sampai 5 minit atau 10 minit pun buat setiap hari boleh tambahkan stamina, berikan kesihatan baik pada badan. Badan pun berpeluh , sisa kumuh badan pun berjalan dengan lancar.

Jika info ini bermanfaat, share kan di wall sosial media anda. Bantu kawan-kawan lain untuk dapatkan kehidupan sihat, aktif dan ceria

HANYA BEBERAPA UNIT LAGI YANG TINGGAL! Dapatkan Bubble Mask + Vit C . Produk membantu menghilang dan memudarkan jerawat dan jeragat. Lawati www.Formulab.my. Unit TERHAD dan EKSLUSIF yang sedang hangat di pasaran. Klik disini sekarang! atau hubungi kami di 012-7505160. *Hubungi kami untuk dapatkan tawaran istimewa pada bulan ini*

 

 

 

 

5 Jenis Masalah Kulit Wajah Yang Selalu Di Hadapi Wanita

ramai antara kita wanita sedaya upaya setiap hari untuk atasi masalah kulit wajah yang menghantui hari ke hari. Selalu mengidam nak kulit glowing, flawless dan cantik tanpa guna apa-apa produk foundation atau mekap. Kalau boleh nak kulit yang natural cantik, kan? Jika anda mahu lihat mereka yang telah berjaya selesaikan masalah kulit mereka , klik di sini

dont worry, at the end of article, saya akan kongsikan solution but first jom kita kenal pasti 5 Jenis Masalah Kulit Wajah yang selalu di hadapi wanita.

1. Masalah Kulit Wajah Kering

Bagi kita rakyat malaysia yang tinggal di negara khatulistiwa, kebanyakan wanita  mengalami masalah kulit kering. Selain faktor cuaca, pemakaian produk kecantikan yang tidak bersesuaian dengan kulit juga menjadi punca kulit kering. Jadi, sebelum membeli sesuatu produk kecantikan mahupun kosmetik haruslah mencari yang bersesuaian dengan jenis kulit muka kita. Jangan pakai beli aje, kelak akan memburukkan lagi keadaan kulit muka kita.

 

2.Masalah Kulit Wajah Jeragat

Pasti ramai yang menghadapi masalah jeragatkan. Jeragat terhasil disebabkan pembentukan minyak, sel-sel kulit yang mati dan juga bakteria di bahagian liang-liang roma muka terutamanya dibahagian dahi, pipi, dagu dan hidung. Punca terjadinya jeragat disebabkan oleh terlalu terdedah dengan pancaran sinar uv, kehamilan, hormon, pengambilan ubat-ubatan dan sebagainya.

Jeragat adalah sejenis penyakit kulit yang tidak merbahaya tetapi dengan kehadirannya menyebabkan kulit wajah seseorang kelihatan tidak sihat sekaligus menjejaskan penampilan individu itu.

3. Masalah Kulit Wajah Berminyak

Rungutan tentang masalah kulit berminyak ini memang sering kita dengar terutama di kalangan wanita terutama yang suka bermake-up. Apa penyebabnya? Ok, antara penyebabnya adalah faktor keturunan, penggunaan produk penjagaan kulit yang berlebihan atau tidak sesuai, ubat-ubatan, perubahan musim, hormon, stress dan sebagainya.

Masalah yang ini memang merimaskan. Kadang-kadang sampai rasa melekit-lekit kulit muka. Betul tak? Hanya yang mengalaminya sahaja yang tahu betapa tidak selesanya mempunyai kulit yang berminyak. 

Jadi, bagi mereka yang mempunyai masalah kulit berminyak, penjagaan kulit muka yang sempurna sangat perlu kerana risau timbul masalah kulit yang lain pula sekiranya tidak dijaga dengan sempurna.

4. Masalah  Kulit Wajah Kusam

Kulit wajah kusam sering terjadi pada meraka yang tidak mendapatkan rehat yang secukupnya dan menghadapai stress yang berpanjangan. Jangan ingat rehat itu tidak penting untuk kecantikan ye. Rehat yang cukup dapat membuatkan wajah kita segar dan sihat.

Itu perlunya rehat yang cukup dalam penjagaan kecantikan. Selain itu, satu lagi punca yang menyebabkan wajah kusam adalah anda malas menjaga kebersihan wajah. Cuci muka pun hanya sekadarnya sahaja. Jangan begitu, cucilah muka dengan sempurna agak kulit kembali segar dan bermaya. Jangan lupa juga minum air secukupnya.

5. Masalah Kulit Wajah Jerawat

Ini adalah masalah kulit muka yang paling serius yang dialami oleh semua orang. Bukan hanya pada wanita malahan pada kaum lelaki juga. Jerawat ada banyak jenis seperti jerawat yang disebabkan horman yang biasanya muncul ketika wanita menstruasi, jerawat halus-halus, jerawat batu dan sebagainya. Banyak faktor sebenarnya yang menyebabkan kulit wajah kita berjerawat seperti disebabkan oleh hormon, faktor pemakanan, jangkitan bakteria, stress, penggunaan kosmetik, tidak menjaga kebersihan kulit dan sebagainya.

HANYA BEBERAPA UNIT LAGI YANG TINGGAL! Dapatkan Bubble Mask + Vit C . Produk membantu menghilang dan memudarkan jerawat dan jeragat. Lawati www.Formulab.my. Unit TERHAD dan EKSLUSIF yang sedang hangat di pasaran. Klik disini sekarang! atau hubungi kami di 012-7505160. *Hubungi kami untuk dapatkan tawaran istimewa pada bulan ini*

Teaser Bubble Mask Vitamin C Bulan Julai ini

HANYA BEBERAPA UNIT LAGI YANG TINGGAL! Dapatkan Bubble Mask + Vit C . Produk membantu menghilang dan memudarkan jerawat dan jeragat. Lawati www.Formulab.my. Unit TERHAD dan EKSLUSIF yang sedang hangat di pasaran. Klik disini sekarang! atau hubungi kami di 012-7505160. *Hubungi kami untuk dapatkan tawaran istimewa pada bulan ini*

Im sure you guys dah cuba Bubble Mask Vitamin C kan? Untuk newbies yang baru nak try, lets have a look. Theres abundances of info macam mana nak hilangkan jerawat, merawat kulit. Kita nak kulit kita dari hari ke hari makin glow dan cantik kan? Bubble Mask will be your guide untuk dapatkan wajah idaman anda.

Jom check out Bubble Mask Vitamin C , pilihan utama anda yang membantu hilangkan jerawat di muka, memulihkan kulit serta mencerahkan kulit

1.Fungsi Bubble Mask

2.Cara Nak Gunakan Bubble Mask

3. Kebaikan serta Manfaat Bubble Mask

4. Produk Bubble Mask

5. Klik di sini untuk check out more info akan bubble mask

9/10 customer yang gunakan bubble mask ni often akan repeat order pada next month sebab the main reason mereka order ialah jerawat mereka telah pulih sepenuhnya . Next is , kulit mereka yang pernah ada masalah dah clear , seperti parut-parut, kesan bekas jerawat. The final month is, dah 3bulan straight, mereka dah jadi princess yang mereka idam-idamkan.

 Kulit Putih, Tiada Jerawat, Tiada Parut

ini adalah keseronokan yang selalu kami dapat di email, whatsapp dan messenger fb. Its about time , 2019 bakal datang, be princess now dear , jadikan Bubble Mask Vitamin C pilihan anda

HANYA BEBERAPA UNIT LAGI YANG TINGGAL! Dapatkan Bubble Mask + Vit C . Produk membantu menghilang dan memudarkan jerawat dan jeragat. Lawati www.Formulab.my. Unit TERHAD dan EKSLUSIF yang sedang hangat di pasaran. Klik disini sekarang! atau hubungi kami di 012-7505160. *Hubungi kami untuk dapatkan tawaran istimewa pada bulan ini*

3 Simple Step Untuk Hilangkan Jerawat Tanpa Bahan Kimia

HANYA BEBERAPA UNIT LAGI YANG TINGGAL! Dapatkan Bubble Mask + Vit C . Produk membantu menghilang dan memudarkan jerawat dan jeragat. Lawati www.Formulab.my. Unit TERHAD dan EKSLUSIF yang sedang hangat di pasaran. Klik disini sekarang! atau hubungi kami di 012-7505160. *Hubungi kami untuk dapatkan tawaran istimewa pada bulan ini*

 

Hai! Apa khabar hari ini? Hari ini nak kongsikan 3 step untuk hilangkan jerawat tanpa bahan kimia yang mudah dipraktiskan. Bahan-bahan yang ada pun mesra alam dan boleh dapat terus di dapur rumah, hihi.

Boleh berkesan ke kalau buat ni? Boleh, lakukan dulu, ni antara testimoni , klik di sini 

Berikut adalah 3 Simple Step Untuk Hilangkan Jerawat Tanpa Bahan Kimia

1.Gunakan miss TIMUN

timun ni tersangatlah popular masa di asrama , masa usia remaja dulu. Tapi bila dah masuk alam dewasa, cara popular ni tak diguna pakai untuk hilangkan jerawat .

Cara guna. Hiris timun dan rendam dalam air selama sejam. Kemudian minum airnya.

 

2.  Simple Mask Pudina

Blend daun pudina bersama sedikit air. Tapis airnya dan sapu pada seluruh muka. Lakukan sebelum tidur dan biarkan semalaman.

daun pudina ni bau nya macam Colgate ubat gigi yang kita selalu pakai. Segar dan wangi

 

3.  JUS BUAH LEMON

 

lemon banyak khasiat tau. nak kurus pun boleh minum air lemon setiap hari. Tapi fokus kita hari ni untuk hilangkan jerawat. Ni step mudah dan sesuai dilakukan pada hujung minggu

Perah jus lemon dan dengan mengguna bebola kapas, tekap pada jerawat selama 20 minit dan bilas. Lakukan dua tiga kali sehari untuk kesan yang cepat

 

tadaaa. mudah kan 3 Simple Step Untuk Hilangkan Jerawat Tanpa Bahan Kimia. Jom praktiskan. Ada juga cara lain iaitu gunakan Bubble Mask Vitamin C. Ini paling efektif dan jadi pilihan bisneswoman dan korporat kerana jadual ketat dan kesibukan masa. Untuk maklumat Bubble Mask Vitamin C boleh klik di sini 

HANYA BEBERAPA UNIT LAGI YANG TINGGAL! Dapatkan Bubble Mask + Vit C . Produk membantu menghilang dan memudarkan jerawat dan jeragat. Lawati www.Formulab.my. Unit TERHAD dan EKSLUSIF yang sedang hangat di pasaran. Klik disini sekarang! atau hubungi kami di 012-7505160. *Hubungi kami untuk dapatkan tawaran istimewa pada bulan ini*

5 LANGKAH UNTUK HILANGKAN JERAWAT SECARA ALAMI

HANYA BEBERAPA UNIT LAGI YANG TINGGAL! Dapatkan Bubble Mask + Vit C . Produk membantu menghilang dan memudarkan jerawat dan jeragat. Lawati www.Formulab.my. Unit TERHAD dan EKSLUSIF yang sedang hangat di pasaran. Klik disini sekarang! atau hubungi kami di 012-7505160. *Hubungi kami untuk dapatkan tawaran istimewa pada bulan ini*

Hai! Apa khabar hari ini? Hari ini nak kongsikan 5 langkah untuk hilangkan jerawat secara alami yang mudah dipraktiskan. Bahan-bahan yang ada pun mesra alam dan boleh dapat terus di dapur rumah, hihi.

Boleh berkesan ke kalau buat ni? Boleh, lakukan dulu, ni antara testimoni , klik di sini 

Berikut adalah 5 Langkah Untuk Hilangkan Jerawat Secara Alami

1 .BAWANG PUTIH

Potong bawang putih kepada dua dan tekap pada jerawat sehingga terasa jus bawang putih melekat pada jerawat.

Jus ini mengandungi sulfur untuk hilangkan jerawat dengan cepat.

 

2. UBAT GIGI

eeee biar betul? iya cara ni ramai yang cuba berjaya tau untuk hilangkan jerawat. Sebelum masuk tidur, sapu ubat gigi pada jerawat dan biarkan semalaman.

 

3. WAP PANAS

Cara ini mudah, hanya 5-10 minit sahaja diperlukan untuk hilangkan jerawat di muka. Tapi kena buat selalu tau. Letak air panas dalam besen dan lalukan bahagian jerawat pada wap panas.

Bukan sahaja menghilangkan jerawat malah menjadikan kulit muka bertambah seri.

4.  PES SERBUK KAYU MANIS

serbuk kayu manis adalah bahan yang mudah dapat di rumah. Teknik 5 min ini juga amat efektif untuk hilangkan jerawat secara natural.

Letak sesudu madu atau jus lemon pada dua sudu serbuk kayu manis dan sapu pada jerawat. Sebaiknya guna pes serbuk kayu manis ini sebelum masuk tidur.

5. PEK AIS

cara ini mesra dan tidak menyakitkan muka. Semua kita suka ais kan? Kali ini ais datang dengan penawar sekali untuk hilangkan jerawat di muka dengan berkesan. Pastikan ais yang digunakan itu digunakan dari air yang bersih dan steril

Letak ais pada jerawat. Ia akan membantu mengecilkan jerawat.

 

mudahkan nak praktiskan 5 langkah untuk hilangkan jerawat ni. Jangan lupa praktiskan ya

HANYA BEBERAPA UNIT LAGI YANG TINGGAL! Dapatkan Bubble Mask + Vit C . Produk membantu menghilang dan memudarkan jerawat dan jeragat. Lawati www.Formulab.my. Unit TERHAD dan EKSLUSIF yang sedang hangat di pasaran. Klik disini sekarang! atau hubungi kami di 012-7505160. *Hubungi kami untuk dapatkan tawaran istimewa pada bulan ini*

 

 

 

Top 5 Testimoni Terbaik Hilang Jerawat Guna Bubble Mask Versi Lelaki

HANYA BEBERAPA UNIT LAGI YANG TINGGAL! Dapatkan Bubble Mask + Vit C . Produk membantu menghilang dan memudarkan jerawat dan jeragat. Lawati www.Formulab.my. Unit TERHAD dan EKSLUSIF yang sedang hangat di pasaran. Klik disini sekarang! atau hubungi kami di 012-7505160. *Hubungi kami untuk dapatkan tawaran istimewa pada bulan ini*

masih ingat testimoni hilang jerawat sebelum ni? jika belum lihat lagi cantik dan flawless muka cik bidadari, boleh klik di sini . Post kali ni nak kongsi abam-abam yang dulunya comot kini tampak macho sado , hihi. Jom lihat transformation muka hilang jerawat guna bubble mask Versi Lelaki

Hilang Jerawat Guna Bubble Mask Versi Lelaki

Hilang Jerawat Guna Bubble Mask Versi Lelaki

Hilang Jerawat Guna Bubble Mask Versi Lelaki

Hilang Jerawat Guna Bubble Mask Versi Lelaki

Hilang Jerawat Guna Bubble Mask Versi Lelaki

Hilang Jerawat Guna Bubble Mask Versi Lelaki

Sboleh nampak sebijik sebijik hilang jerawat berketul-ketul di muka abam-abam kita ni. Senyuman pun lebih manis.

Untuk pulihkan muka dari berjerawat mungkin mengambil masa lama jika tidak ambil sebarang produk kesihatan yang sesuai dengan wajah. Kebersihan wajah juga dari peluh, mekap yang lama juga boleh bawa kepada lambat sembuh jerawat di muka.

Untuk hilang jerawat dalam masa yang singkat, saya sarankan klik disini.

HANYA BEBERAPA UNIT LAGI YANG TINGGAL! Dapatkan Bubble Mask + Vit C . Produk membantu menghilang dan memudarkan jerawat dan jeragat. Lawati www.Formulab.my. Unit TERHAD dan EKSLUSIF yang sedang hangat di pasaran. Klik disini sekarang! atau hubungi kami di 012-7505160. *Hubungi kami untuk dapatkan tawaran istimewa pada bulan ini*

Top 5 Testimoni Terbaik Hilang Jerawat Guna Bubble Mask

HANYA BEBERAPA UNIT LAGI YANG TINGGAL! Dapatkan Bubble Mask + Vit C . Produk membantu menghilang dan memudarkan jerawat dan jeragat. Lawati www.Formulab.my. Unit TERHAD dan EKSLUSIF yang sedang hangat di pasaran. Klik disini sekarang! atau hubungi kami di 012-7505160. *Hubungi kami untuk dapatkan tawaran istimewa pada bulan ini*

bila period melanda, datang juga jerawat. Macam-macam cara cuba untuk hilang jerawat. Boleh moody rasa bila jerawat mula datang satu demi satu di pipi muka, di dahi. Tak seronok. Tapi bila tengok kawan-kawan yang pakai Bubble Mask rasa macam tak percaya muka mereka jadi flawless dan clean! Jom kita tengok perubahan cantik yang dialami oleh gadis-gadis ini Hilang Jerawat Guna Bubble Mask

Hilang Jerawat Guna Bubble Mask

Hilang Jerawat Guna Bubble Mask

Hilang Jerawat Guna Bubble Mask

Hilang Jerawat Guna Bubble Mask

Hilang Jerawat Guna Bubble Mask

Hilang Jerawat Guna Bubble Mask

 

Gambar ini baru sahaja diambil selepas raya 2018. Muka berseri-seri ketika beraya bila muka hilang jerawat.

Untuk pulihkan muka dari berjerawat mungkin mengambil masa lama jika tidak ambil sebarang produk kesihatan yang sesuai dengan wajah. Kebersihan wajah juga dari peluh, mekap yang lama juga boleh bawa kepada lambat sembuh jerawat di muka.

Untuk hilang jerawat dalam masa yang singkat, saya sarankan klik disini.

HANYA BEBERAPA UNIT LAGI YANG TINGGAL! Dapatkan Bubble Mask + Vit C . Produk membantu menghilang dan memudarkan jerawat dan jeragat. Lawati www.Formulab.my. Unit TERHAD dan EKSLUSIF yang sedang hangat di pasaran. Klik disini sekarang! atau hubungi kami di 012-7505160. *Hubungi kami untuk dapatkan tawaran istimewa pada bulan ini*

Adakah Bubble Mask Vitamin C berkesan Hilangkan Jerawat?

HANYA BEBERAPA UNIT LAGI YANG TINGGAL! Dapatkan Bubble Mask + Vit C . Produk membantu menghilang dan memudarkan jerawat dan jeragat. Lawati www.Formulab.my. Unit TERHAD dan EKSLUSIF yang sedang hangat di pasaran. Klik disini sekarang! atau hubungi kami di 012-7505160. *Hubungi kami untuk dapatkan tawaran istimewa pada bulan ini*

ramai pengunjung blog dan di fb acapkali bertanya Bubble Mask Vitamin C ini. Adakah ianya berupaya menghilang Jerawat? Jawapan saya, jom kita lihat manfaat produk Bubble Mask Vitamin C ini

10 SEBAB ANDA PERLUKAN VITAMIN C + OXYGEN BUBBLE MASK
1. MENGECUTKAN JERAWAT
2. MEMUDARKAN JERAGAT
3. MEMUDARKAN BEKAS JERAWAT
4. MENEGANG SERTA MELEMBABKAN KULIT
5. MENGECILKAN PORI BESAR
6. MENCERAHKAN KULIT KUSAM
7. MENGATASI KULIT BERMINYAK DAN KERING
8. MENGELUARKAN WHITEHEAD DAN BLACKHEAD
9. MELEMBAB DAN MENATURALKAN KULIT
10. MEMPEBAIKI SEL KULIT YANG ROSAK

ini juga salah satu review yang menarik tentang cara guna Bubble Mask Vitamin C ini, boleh klik di sini

jawapan saya personally, yes memang boleh. Rutin harian kita yang kadang-kadang membuatkan membuatkan kulit kita berminyak , berpeluh membawa kepada tumbuhnya jerawat di muka. Tidak dinafikan, kulit yang mati juga contribute kepada tumbuhnya jerawat di muka.

Bubble Mask Vitamin C ini ialah produk kesihatan yang membantu pengguna merawat jerawat di muka dan menhilangkan bekas jerawat

Tidak seperti produk kesihatan yang lain, Bubble Mask Vitamin C ini datang dengan bahan utama iaitu Vitamin C yang membantu pengguna memperbaiki set kulit yang rosak, mengatasi kulit berminyak dan kering serta membantu melembab dan menaturalkan kulit.

 

Jadi jawapan kepada soalan tadi, Adakah Bubble Mask Vitamin C berkesan Hilangkan Jerawat? yes Ia membantu!

HANYA BEBERAPA UNIT LAGI YANG TINGGAL! Dapatkan Bubble Mask + Vit C . Produk membantu menghilang dan memudarkan jerawat dan jeragat. Lawati www.Formulab.my. Unit TERHAD dan EKSLUSIF yang sedang hangat di pasaran. Klik disini sekarang! atau hubungi kami di 012-7505160. *Hubungi kami untuk dapatkan tawaran istimewa pada bulan ini*

 

Jenis-Jenis Jerawat Dan Cara Untuk Menghilangkan Jerawat ( Part 2 )

HANYA BEBERAPA UNIT LAGI YANG TINGGAL! Dapatkan Bubble Mask + Vit C . Produk membantu menghilang dan memudarkan jerawat dan jeragat. Lawati www.Formulab.my. Unit TERHAD dan EKSLUSIF yang sedang hangat di pasaran. Klik disini sekarang! atau hubungi kami di 012-7505160. *Hubungi kami untuk dapatkan tawaran istimewa pada bulan ini*

 

ini adalah sambungan dari Jenis-Jenis Jerawat dan Cara untuk Menghilangkan Jerawat. Jika anda masih belum baca posting sebelum ini, boleh klik di sini 

4. Jerawat Pustula (Pustules acne)

Jenis jerawat yang selanjutnya adalah jerawat pustula atau pustules acne. 

Pustula merupakan jerawat yang sudah mengalami jangkitan

Penyebab: Sebum dan sel kulit mati yang tersumbat di dalam folikel mengundang bakteria. Kemudian terjadilah jangkitan oleh bakteria Propionibacterium acnes, Staphylococcus spp., Corynebacterium spp., Brevibacterium spp., atau Acinetobacter spp.

Kerana apa berlakunya jangkitan, maka kulit akan melakukan tidak balas dengan mengeluarkan darah putih(white blood cell )  sebagai pertahanan untuk melawan bakteria dari diserang jerawat. Ini antara jenis-jenis jerawat biasa dialami remaja dan dewasa

klik di sini cara untuk menghilangkan jerawat tanpa bahan kimia .

Hasilnya di jerawat pustula akan terdapat nanah yang merupakan sisa dari sel darah putih dan bakteria yang mati.

Karena itu jerawat pustula berbeda dengan papula. Dari luar jerawat pustula terlihat seperti benjolan yang berisi cairan putih (nanah).

Daerah di sekitar jerawat pustula juga akan mengalami bengkak, biasanya berwarna kemerahan (pink).

 

5. Jerawat Nodul (Nodule acne)

Jenis-jenis jerawat yang kelima adalah jerawat nodul atau nodule acne.

Ini adalah jerawat yang lebih parah dari 4 jenis jerawat sebelumnya.

Penyebab: Nodul terjadi kerana folikel yang tersumbat mengalami jangkitan, gatal, dan tumbuh menjadi lebih besar.

Dari luar jerawat ini akan terlihat seperti benjolan yang membesar yang terkadang di sertai radang di sekitarnya.

Jerawat nodule biasanya sakit jika di sentuh.

Berbeza dengan papula dan pustula, jerawat nodul ini tumbuh lebih dalam ke bawah kulit.

Kerana jenis jerawat ini tumbuh jauh ke dalam kulit, maka untuk mengubatinya  juga menjadi lebih sukar dan memakan waktu yang agak lama.

Untuk menyembuhkan jerawat nodule haruslah mendapat bantuan dari pakar kulit atau doktor .

 

6. Jerawat Kistik (Cystic acne)

Jenis jerawat yang terakhir adalah jerawat cystic acne.

Jerawat kistik dan jerawat nodule adalah 2 jenis jerawat segara. Tapi jerawat kistik lebih parah dari jerawat nodule.

Jerawat nodule dan jerawat kistik biasa di kenal juga dengan istilah jerawat batu, sebutan awam untuk dua jenis jerawat ini.

Penyebab: Jerawat kistik merupakan perkembangan dari jerawat nodule yang telah mengalami infeksi dan peradangan, juga tumbuh menjadi lebih besar.

Biasanya jerawat kistik menjadi membengkak dan berisi cairan nanah.

Jerawat kistik juga menimbulkan rasa ngeri dan sakit apabila di sentuh.

Jerawat kistik merupakan jenis jerawat akut yang serius, perlu dirawat dengan hati-hati untuk menyembuhkannya.

Jerawat jenis ini termasuk jenis yang banyak dan sulit untuk disembuhkan, anda perlukan pertolongan perubatan dari doktor atau dermatologist.

.

.

.

Buruk padah jika tidak rawat jerawat dengan segera!  adakah anda dapat kenal pasti jenis-Jenis jerawat dan cara untuk menghilangkan jerawat sekarang?

 

HANYA BEBERAPA UNIT LAGI YANG TINGGAL! Dapatkan Bubble Mask + Vit C . Produk membantu menghilang dan memudarkan jerawat dan jeragat. Lawati www.Formulab.my. Unit TERHAD dan EKSLUSIF yang sedang hangat di pasaran. Klik disini sekarang! atau hubungi kami di 012-7505160. *Hubungi kami untuk dapatkan tawaran istimewa pada bulan ini*